ELEVEN SPORTS ZENDT SPLINTERNIEUWE WIELERWEDSTRIJD UIT: DE HAMMER SERIES

By May 31, 2017-, -

Antwerpen, [31/05/2017] – ELEVEN SPORTS zal van vrijdag 2 juni tot en met zondag 4 juni de Hammer Series uitzenden. Dit driedaagse wielerevenement test de kracht, tactiek en breedte van ieder wielerteam en bekroont het meest allround team tot beste team ter wereld. Nederlands Limburg organiseert de allereerste editie van deze unieke wielerwedstrijd.

De Hammer Series staan voor hét nieuwe wielrennen. Met een dynamisch en innovatief format gaan de Hammer Series op zoek naar het beste professionele wielerteam ter wereld. Het evenement bestaat uit drie korte maar intensieve uitdagingen in evenveel dagen; de Hammer Climb, de Hammer Sprint en de Hammer Chase. Het volledige pakket wordt LIVE op ELEVEN SPORTS uitgezonden. Iedere wedstrijd test de kracht, tactiek en breedte van ieder team. Het sterkste, meest allround team zal worden gekroond tot het beste team ter wereld.

Verschillende World Tour-ploegen, waaronder de Belgische teams Lotto Soudal en Quick-Step Floors Pro Cycling, tekenen present voor de allereerste editie in Nederlands Limburg. Minder dan een week na de Ronde van Italië zijn ook verschillende hoofdrolspelers uit de Giro in Limburg te bewonderen. Op de startlijst is Giro-winnaar Tom Dumoulin de grootste naam, maar ook ritwinnaars Fernando Gaviria, André Greipel en Caleb Ewan zullen aanwezig zijn. Ook de namen van onder meer Dylan Groenewegen, Lars Boom, Philippe Gilbert, Zdeněk Štybar, Tim Wellens, Dylan Teuns en Sep Vanmarcke prijken op de deelnemerslijst.

“Dit is een uniek wielerevenement en we zijn bijzonder trots dat we de allereerste editie live kunnen uitzenden”, zegt Anouk Mertens, Managing Director, Belgium, ELEVEN SPORTS. “Deze wedstrijd past perfect bij onze filosofie om een uitgebreid en attractief sportpakket aan de kijker aan te bieden.”

Leave a Reply